سوالی که ذهن همه را درگیر میکند این است که چگونه عسل طبیعی را تشخیص دهیم راه های تشخیص عسل طبیعی در گذشته به صورت سنتی و تجربی بوده است عدهای بو کردن عسل، شکرک زدن، غلظت و مشخصههای دیگری را پیشنهاد میکنند که این روشها مبانی علمی خاصی ندارند و نمیتوان برای تشخیص عسل طبیعی مورد استفاده قرار گیرد.بهترین راه تشخیص، اندازهگیری میزان قند عسل توسط کارشناسان آزمایشگاهی است و بعد از ارزیابی، استاندارد کردن محصولات این چنینی است. مردم باید بتوانند به وزارت بهداشت و سازمان استاندارد اعتماد کنند و با رویت این نشانهها بر محصولات از اصالت آنها با خبر شوند.وی درباره تفاوت رنگ در برخی عسلها نیز ابراز داشت: تفاوت در رنگ نمیتواند ملاک مناسبی برای تشخیص اصالت باشد. تفاوت در رنگ عسلها تنها ناشی از تفاوت در منبع تغذیه آنهاست.
تشخیص عسل طبیعی با کبریت به هیچ وجه مورد تایید عسل شناسان و متخصصان این امر نیست و کاملا اشتباه می باشد، این باور که با کبریت میتوان طبیعی یا تقلبی بودن عسل را تشخیص داد اصلا مورد قبول نیست و ۱۰۰ درصد اشتباه می باشد زیرا عسل طبیعی با توجه به نوع گل و شهدی که زنبور عسل از آن تغذیه کرده است متفاوت میباشد و هنگام آزمایش عسل های طبیعی از گل های مختلف بوسیله چوب کبریت هر بار جواب های متفاوتی دریافت خواهید کرد.این باور اشتباه که معلوم نیست بر چه پایه و اساسی بیان شده و در بین مردم رواج پیدا کرده است اینگونه است که ابتدا چوب کبریتی را بر میدارید و سر گوگرد دار آن را به طور کامل در عسل فرو می برید، سپس آن را از عسل خارج کرده و توسط فندک یا کبریتی دیگر روشن میکنید ، اگر عسل روشن نشد عسل خوبی خریده اید و اگر روشن شد عسل تقلبی می باشد ، هر چند در خود این مورد هم اختلاف است و عده ای میگویند اگر عسل روشن شود ، عسل خوبی میباشد و خلوص بالایی دارد.تشخیص عسل طبیعی با کبریت و تست عسل با کبریت روشی ابداعی، نامعقول و بی اساس میباشد و نمیتوان نام آنالیز و تست را بر روی آن گذاشت ، اگر این چنین بود متخصان و افراد فعال در حوزه ی زنبورداری هزینه های بالایی جهت تست عسل پرداخت نمیکردند و همگی با هزینه ای بسیار ارزان یک بسته کبریت تهیه میکردند و به وسیله آن عسل را تست میکردند.اصلی ترین و مطمئن ترین روش تشخیص عسل طبیعی همان آنالیز آزمایشگاهی می باشد. در خرید عسل از فروشگاه ها و سایتهای معتبر خرید کنید و حتما برگه ی آزمایش را از آن ها بخواهید. عسل های تقلبی جدای از اینکه دارای خواص عسل طبیعی نمیباشند ، ضررهای بسیاری نیز برای سلامت بدن دارند.
عسل ارگانیک دارای خواص چندبرابر عسل غیر طبیعی است.به دلیل عدم استفاده از مواد شیمیایی در تولید عسل ارگانیک و همچنین تغذیه زنبورها از شهد گیاهانی که برای کنترل بیماریها و آفات از آفت کشهای شیمیایی استفاده نشده اند ،فواید عسل ارگانیک برای بدن این است که تمام عفونت و باکتری های موجود را از بین میبرد عسل ارگانیک با بدن افراد سازگاری دارد و هیچگونه عوارضی مثل سایر فروارده هایی که با مواد شیمیایی تهیه میشوند ندارد و همه خواص طبیعی گیاهان را در عسل ارگانیک واقعی میتوان یافت.
درباره این سایت